Ullakkoasunnot

Helsingin Kallioon Neljännelle Linjalle on valmistunut neljä n. 60 m2 ullakkoasuntoa. Varastona toiminut ullakkotila muutettiin valoisiksi asunnoiksi, joissa kaikissa on kaksi huonetta, avokeittiö ja lähes asunnon levyinen etelään avautuva kattoterassi.

Fyra vastasi asuntojen toiminnallisuuden, pintojen ja kiinteiden kalusteiden suunnittelusta. Tilat haluttiin tehokkaaseen käyttöön ja koska kaikki asunnot olivat hieman eri mallisia, pohjaratkaisuja ja kiinteitä kalusteita kustomoitiin asuntokohtaisesti. Kaikki kiinteät kalusteet suunniteltiin ullakkoympäristöön sopiviksi ja esim. avokeittiöiden ja säilytystilojen suunnittelussa huomioitiin vaihtelevat ja jyrkästi madaltuvat huonekorkeudet. Valaistukseen haluttiin panostaa ja se pyrittiin integroimaan kalusteisiin ja alakattorakenteisiin.

Kahteen asuntoon toteutettiin saunat, joista avautuu näkymä olohuoneen ja terassin kautta Helsingin kattojen ylle. Saunoihin tehtiin lähes koko seinän kokoiset ikkunat, jotka toimivat olohuoneen suunnalta peileinä.

Asunnot suunniteltiin rakennusliikkeen toimeksiannosta ja kaikki asunnot myytiin ennen niiden valmistumista. Kohteen rakennuttajana ja päätoteuttajana on toiminut Helsingin Projektitoteutus Oy.

Valokuvaaja: Sampsa Pärnänen

Tutustu muihin töihimme.