Solita

Solitan tilat syntyivät työntekijöitä kuunnellen

Huhtikuussa 2018 teknologiayritys Solita valitsi Fyran luomaan toimitilojensa uutta kattokonseptia, joka samalla muuttaisi kasvavan yrityksen työnteon mallia.

Strategia

Solita valitsi Fyran ratkaisemaan liiketoiminnallisen haasteen: miten luoda toimitila, joka mahdollistaa kasvun ilman että tilan neliöt lisääntyvät.

Solita oli tehnyt jo käyttöastemittauksia ja työntekijäkyselyitä. Fyra tutustui lähtötietoihin, osallistui ryhmähaastatteluihin ja auttoi yrityksen toimitilavision luomisessa. Tämän jälkeen Fyra kehitti Solitan palvelumuotoilijoiden (Palmu) kanssa co-designin keinoin toimintamallin, jossa Solitan työntekijät pääsivät työpajojen kautta mukaan konseptin suunnitteluun.

”Teimme tiivistä yhteistyötä. Tapasimme noin 300 solitalaista kasvokkain”, kertoo projektia vetänyt Niina Ojutkangas Fyralta.

Konsepti

Syntyi räätälöity konsepti, jossa on otettu huomioon sekä yksilöiden että tiimien vaihtuvat tarpeet.

Erilaisia tilatyyppejä on monia. Yksi niistä on tiimipesien välittömään yhteyteen luotu Daily: siellä tiimit pitävät joka päivä 15 minuutin seisontapalaverin. Työpiste-alueet koostuvat joustavista ratkaisuista, joissa tiimit voivat kasvaa ja supistua ilman isoja muutoksia.

Kasvuyritykselle on tärkeää tavata asiakkaita ja sidosryhmiään, ja nyt se onnistuu helposti Meet up -tapahtumatilassa.

Tehokkaan kokoisia neuvottelutiloja suunniteltiin reippaasti lisää ja niissä on hyvät videoyhteydet, mikä mahdollistaa työskentelyn ympäri Suomea – ja maailmaa.

Yhteinen kahvila taas edesauttaa monialaisessa yrityksessä työskentelevien ihmisten luontevaa kohtaamista – mikä tukee innovointia.

Toteutus

Konseptia testattiin Solitan pienemmissä toimistoissa Turussa, Lahdessa ja Tallinnassa sekä erillisessä pilottitilassa Tampereella. Jokaisesta kohteesta saatiin uutta tietoa ja konseptia kehitettiin sen mukaisesti.

Hyvin valmisteltu tilakonsepti mahdollisti sen, että Helsingin-toimisto valmistui puolessa vuodessa siitä kun vuokrasopimus uuteen toimitilaan oli allekirjoitettu.

Nopeasta aikataulusta huolimatta myös Helsingin toimitilasta löytyy paljon suoraan sinne suunniteltuja, räätälöityjä kalusteita.

Hyvin mietityn ja joustavan konseptin ansiosta Solita pystyy vaivatta kasvamaan myös tulevaisuudessa.

Kilpailut

Vuoden työympäristöteko 2020 (Winner)

Asiakkaitamme

Tutustu muihin töihimme.