Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki

Vuonna 1952 valmistunut Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki on funktionalismin ajan keskeinen maamerkki. Fyran tehtävänä oli päivittää hotelli tähän päivään 50-luvun tunnelma säilyttäen ja alkuperäistä kunnioittaen. Rakennusta on sekä remontoitu että peruskorjattu useiden vuosikymmenien aikana, joten yksi keskeinen tehtävä oli luoda visuaalista yhtenäisyyttä hotellin eri osiin. Prosessissa aulatilat, huoneet, kerroskäytävät sekä 10. kerroksen ravintola uusittiin. Koska rakennus on osittain suojeltu, yhteistyökumppanina hankkeessa toimi Helsingin kaupunginmuseo.

Hotellin kaikki huoneet uusittiin, samalla hotelli laajeni Sokoksen tavaratalon entiseen 5.kerrokseen. Lähes kaikki alkuperäinen kuten ovet ja messinkinen huonenumerointi säilytettiin ja kunnostettiin, vanhat nojatuolit uudelleen verhoiltiin ja sänkyjen päälle luotiin rakenne, joka mukailee kiinteistön vanhoja kalusterakenteita. Yhtenäisyyttä luotiin myös tuomalla huoneisiin samanlaisia lintureliefejä kuin aulatiloissa. Aulan vastaanottotiski uusittiin ja samalla alkuperäiset irtokalusteet ja valaisimet kunnostettiin.

10.kerroksen ravintolasali on osittain suojeltu kohde jossa on monia kulttuurihistoriallisesti arvokkaita elementtejä kuten Paavo Tynellin suunnittelemat alkuperäiset kattokruunut. Koska paikan keskeinen tekijä on näkymä yli Helsingin keskustan, poistettiin näköesteet näkymän edestä ja maisemaa avattiin entistä enemmän, lisäksi terassi uusittiin kokonaan. Ravintola on suunniteltu toimimaan aamusta iltaan valaistusta ja erityyppisiä kalusteryhmiä hyödyntäen.

Kilpailut

Dezeen Awards 2021: Short stay interior (longlisted)

Restaurant and Bar Design Awards 2021: Hotel (shortlisted)

Asiakkaitamme

Tutustu muihin töihimme.