Original Sokos Hotel Tripla

Koko kylän hotelli

Pohjoismaiden suurimmassa kauppakeskuksessa sijaitseva Original Sokos Hotel Tripla on suuri hotelli joka yllättää kodinomaisella tunnelmallaan.

Strategia

Helsingin Pasilassa sijaitseva uusi kaupunkikeskus Tripla on jättimäinen ja sillä on monet kasvot. Se on kauppakeskus, viihdekeskus, juna-asema sekä tuhansien ihmisten koti ja työpaikka. Vilskeeseen ja liikenteen solmukohtaan haluttiin luoda hotelli, joka on vastakohta ympäristölle.

Fyra lähti ratkomaan haastetta yhteistyössä design-toimisto Werkligin kanssa. Strategian ytimessä oli luoda hotelli, joka huomattavasta koostaan huolimatta olisi ihmisen kokoinen. Syntyi ajattoman tyylikäs hotelli, jonka pohjana on yhteisöllisyys ja kylämäisyys.

Konsepti

Hotellin aula avautuu kauppakeskukseen päin kahvilana ja baarina. Yhteisöllisyys ja kodinomaisuus kulkevat kantavina teemoina yleisistä tiloista huoneisiin. Triplan hotelli on Suomen mittakaavassa iso 430 huoneellaan, mutta suuren hotellin tuntua siinä ei ole nimeksikään.

Kestävän kehityksen huomioiminen hotellien suunnittelussa on tänä päivänä itsestäänselvyys. Niin materiaalien kuin tyyliratkaisujen on kestettävä aikaa. Kaikesta turhasta on luovuttu.

Hotelli edustaa modernia skandinaavista tyyliä, jossa vaaleus ja valo ovat pääosassa. Pasilan ympäristöä on haluttu kunnioittaa betonin käytöllä ja inspiraatiota on ammennettu myös ruutukaavasta.

Toteutus

Triplassa on pyritty ratkomaan tyypillisiä hotellien ongelmia uudenlaisilla ratkaisuilla ja samalla kyseenalaistettu hotellisuunnittelun konventioita. Lopputuloksena on uudentyyppisiä kaluste- ja pohjaratkaisuja sekä teknisiä ratkaisuja, jotka kestävät ison volyymin kulutusta. Kylämäisyyttä on haluttu kunnioittaa yhteistyöllä paikallisen taiteilijakollektiivin sekä suomalaisten kylien kanssa.

Isona hankkeena Triplan hotellin toteutukseen on osallistunut iso määrä oman alansa taitajia arkkitehdeistä puuseppiin. Yhteisöllinen hotelli vaatikin valmistuakseen ekstramäärän onnistunutta yhteistyötä.

Asiakkaitamme

Tutustu muihin töihimme.