New Nordic School By the Sea

Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymään rakentuneessa ainutlaatuisessa Wood City -puukorttelissa sijaitsee peliyhtiö Supercellin pääkonttori. Fyra sai tehtäväkseen suunnitella Supercell Oy:lle samassa rakennuksessa toimivan päiväkodin, jonka operaattoriksi valittiin New Nordic Schools. Rakennuksen arkkitehtuurista vastasi Anttinen Oiva Arkkitehdit.

Suunnitteluprojektin lähtötietojen antamisessa olivat mukana itse kohderyhmä – lapset – joille Arkkitehtuurikoulu Arkki järjesti työpajoja erilaisten tilojen suunnittelusta. Osallistaminen toi tärkeää näkökulmaa lasten tarpeisiin. Lähtökohtana oli luoda toiminnalliset, kodinomaiset tilat, jotka tukevat lasten kehitystä ja tarjoavat inspiraatiota, iloa ja turvaa lasten mittakaavassa. Kodinomaista tunnelmaa tiloihin luo esimerkiksi isoon, yhtenäiseen tilaan tuotu tarjoilukeittiönä toimiva avokeittiö. Erillinen lepotila on tunnelmaltaan ja akustiikaltaan rauhallinen. Sisustuksessa on käytetty kovaa kulutusta kestäviä, allergisoimattomia ja luonnollisia, aitoja materiaaleja.

Merellisyys ja luonto ovat New Nordic School By the Sean sisustuksessa vahvasti läsnä. Orgaaninen muotokieli ja puun runsas käyttö keskustelee sekä rakennuksen arkkitehtuurin että ympäristön kanssa. Kalansuomuja muistuttavat, aaltomaiset ja pyöreät muodot pehmentävät tilaa ja tuovat siihen lapsenomaisuutta. Animaatio- ja kuvitusstudio Piñatan luomat hauskat eläinhahmot seikkailevat ympäri päiväkotia luoden tiloihin yllätyksellisyyttä ja aaltomaalaukset suurissa katutason ikkunoissa luovat suojaa ympäröivien katujen suuntaan.

Asiakkaitamme

Tutustu muihin töihimme.