Erottaja2

Näin suojeltu arvorakennus herätetään henkiin

Yksi Helsingin arkkitehtonisista maamerkeistä, Erottajan palatsi, muunnetaan toimistoiksi ja ravintoloiksi syksyllä 2019 alkavan remontin myötä.

Sitä ennen sijoitus- ja varainhoitoyhtiö Trevian kilpailutti kohteen markkinoinnin, jonka tilasuunnittelun Fyra voitti. Projektissa olivat mukana myös mainostoimisto Dynamo & Son ja viestintätoimisto Drum.

Fyran tehtävänä oli näyttää mainosmateriaalia ja kohdekäyntejä varten, miten vuonna 1891 rakennetun uusrenessanssitalon ja 1905 rakennetun jugendtalon tilat saadaan toimimaan modernina työympäristönä.

”Haaste oli, ettei kohde saa näyttää liian pompöösiltä, ettei tulisi tunnetta museoon muuttamisesta”, kertoo Fyran osakas, sisustusarkkitehti Niina Sihto.

Fyra suunnitteli tiloihin kokemuspolun, eli valitsi kohennettavat tilat, joiden läpi kohdekäynneillä kuljetaan. Jotta voimakkaan väriset ja yksityiskohtia pursuilevat tilat heräsivät henkiin, Fyra toi niihin kontrastia kotimaisten kalustetoimittajien moderneilla huonekaluilla. Ilmettä päivitettiin ja pehmennettiin myös suurilla matoilla.

Fyra suunnitteli tilat myös kohteen mainosvideoon, jossa kaikki ovista avautuvat näkymät ja sisäpihan suunnitelma ovat Fyran käsialaa.

3D-mallinnuskuvat: Zoan Oy

Asiakkaitamme

Tutustu muihin töihimme.