Ravintola Kappeli

Vuonna 1867 erityislaatuiselle sijainnille Helsingin ytimeen, Esplanadin varrelle avattu ravintola Kappeli on toiminut historiansa saatossa lukuisten suomalaisten runoilijoiden, kirjailijoiden ja taiteilijoiden kohtaamispaikkana. Alkuperäisen arkkitehtuurin ja ainutkertaisen kulttuurihistorian korostaminen toimivat lähtökohtina 2021 alkaneelle remontille, jossa Fyra vastasi konseptista sekä tilojen suunnittelusta. Kaupunginmuseo toimi yhteistyökumppanina pitkälti suojellun kiinteistön remontissa.

Suunnitteluprosessissa ravintolan, kahvilan ja baarin tilat sekä kellarin tilausravintola pyrittiin riisumaan kaikesta kiinteistön henkeen kuulumattomasta alkuperäistä tunnelmaa kunnioittavan eleganssin luomiseksi. Kahvilaan luotiin puutarhamaisen kepeä tunnelma. Ravintola on tyylillisesti jatketta kahvilalle, mutta ambienssiltaan pehmeämpi, ja materiaalikokonaisuuksiltaan astetta tummempi. Baari on tiloista tummasävyisin, mikä tehostaa sen näyttävien, suojeltujen pintojen vaikuttavuutta.

Taide on ollut Kappelissa merkittävässä osassa kautta sen historian, ja taiteen roolia tuotiin remontissa entistä näyttävämmin esille uudelleen sijoittamalla teoksia. Valaistussuunnittelulla haluttiin tuoda korostetummin esille niin taidetta, kuin historiallisen arkkitehtuurin ainutlaatuista detaljikkaa. Kohteeseen suunniteltiin kiintokalusteiden lisäksi myös Kappelin oma, pelkistetyn koristeellinen tuoli.

Asiakkaitamme

Tutustu muihin töihimme.